razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tăiţei cu hribi şi smântână & Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Un Chardonnay 100%, din sud-vestul Olteniei (comuna Oprişor, judeţul Mehedinţi), un vin complex şi complicat, maturat în lemn şi realizat într-un stil californian, de “Lume nouă”. Culoare galben pai şi nas sofisticat, cu fagure de miere, anason şi tonuri de fum. Corp masiv, textură compactă, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu pară bergamotă, lime şi grapefruit alb, la care se adaugă senzaţii de patiserie fină şi impresii saline. Postgust intens, cu o bună prospeţime şi note exotice de coajă de portocală, vanilie şi mentă.

Tăiţei cu hribi şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Tăiţei cu hribi şi smântână
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pilaf de praz & Prince Ştirbey Crâmpoşie

Chiar dacă nu este, reţeta lui Costăchel pare olteneasca get-beget. În consecinţă voi propune la pilaful de praz o Crâmpoşie de Ştirbey – prinţul vinurilor […]

Learn More

Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi […]

Learn More
Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Conopidă gratinată & Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Un cupaj inedit de Fetească Alba, Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, originar din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), integral maturat pe drojdii fine […]

Learn More