razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă cu mere & Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Un vin de desert cu totul special, obţinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Franţei, la poalele munţilor Pirinei). Strugurii, culeşi în două etape (jumătatea lui octombrie şi jumătatea lui noiembrie), aduc un perfect echilibru între aciditate, zahărul rezidual şi notele aromatice de fructe exotice. Culoarea vinului este galben auriu intens, iar nasul aduce un buchet de fructe tropicale, senzaţii ierboase şi aluzii minerale. Corpul plin se sprijină pe un consistent rest de zahăr şi o intensă aciditate, care îi dă prospeţime şi vioiciune. Gustul e dominat de ananas şi mango, la care se adaugă caise confiate şi fagure de miere. Postgustul, lung şi persistent, lasă impresii citrice, vag condimentate. Per ansamblu, cuvântul ce descrie cel mai bine acest vin este “armonie”. O foarte bună ocazie de a descoperi rafinamentul aparte al vinurilor dulci din sudul Franţei.

Tartă cu mere
Reţeta lui Costăchel | Tartă cu mere
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Secrets Sauvignon Blanc 2022, Pandora

Peşte pane & Secrets Sauvignon Blanc 2022, Pandora

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin exuberant, realizat într-un stil de “Lume Nouă”, cu arome exotice şi o bună aciditate. […]

Learn More
Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Mazăre cu carne & Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – denumită şi Rară Neagră, în Republica Moldova, e un soi autohton ale cărui origini se pierd undeva în perioada geto-dacilor. Azi, enologul […]

Learn More
Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Budincă de cartofi & Sfinţii Petru şi Pavel 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More