razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Zghihara de Huşi a ajuns "la Triumf"

Între o Lacrimă, 7 Păcate şi alte Premiate se lăfăia, duminica trecută, în soarele blând al primăverii, o Zghihară de Huşi aşa-zisă “premium”. Nu vreau să insinuez că ar fi ceva în neregulă cu vinul, Doamne fereşte! Ba chiar pot spune, cu mâna pe inimă, că Zghihara de la Avereşti îmi place fără rezerve… Alta-i problema, însă: poza a fost făcută la o dugheană unde se adună toţi Doreii ca să bea o şpârlă, în statia de tramvai Triumf din dealul Copoului (evident, la Iaşi). Stau şi mă întreb: la ce bun să faci vinuri premium pe care să le lansezi cu tam-tam în HoReCa, dacă imediat după aceea le arunci, fără discernământ, în cele mai bizare forme de comerţ stradal?

PS: În ultima vreme, din ce în ce mai mulţi producători autohtoni de vin, sub presiunea “crizei”, aleg să ignore importanţa unor reguli de bază. Se pare că, din cei “4P” care formează mixul de marketing (Produs, Preţ, Promovare şi Plasament), ultimul nu prea mai are trecere.

Related articles

Tradition redefined: ce-o mai fi şi asta?

S-a terminat târgul ProWein 2014 şi, până una-alta, nu am citit pe bloguri sau pe social-media altceva decât reacţii din registrul admirativ. Sigur, entuziasmul e […]

Learn More

Cele mai scumpe vinuri din lume

Săptămâna trecută, Diana Mihalcea – realizatoarea emisiunii “Recrutat în Iaşi” de la Digi24 – m-a invitat  la o discuţie în direct, generos (dar cam vag) intitulată “poveştile […]

Learn More

Cum insultăm femeia şi vinul

Concursurile de frumuseţe sunt cea mai subtilă metodă de a insulta femeile – evident, pe cele care nu participă. Procedura e simplă. Alegem un grup […]

Learn More

1 Comment

  1. Zghihara e un vin aspru, sec spre acru, am băut demult o sticlă, autentică, făcută pentru nomenclaturiștii epocii. Acum sunt cupaje la limita demisecului. Nu mai e Zghihara d-anțărț!
    Cred că le e frică de nevandabilitate și o „dreg”…

Comments are closed.