razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cocktail de pui & Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Un spumant argentinian obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj în părţi egale de Pinot Noir, Chardonnay şi Chenin Blanc. Neobişnuită este atât combinaţia de soiuri, cât şi faptul că acest Extra Brut “de Lume Noua” se apropie, cel puţin la nivel aromatic, mai degrabă de o şampanie franţuzească – observaţie valabilă în special dacă nu suntem extrem de pretenţioşi la capitolul perlare şi cremozitate. Culoarea vinului este galben auriu, cu reflexii opalescente, iar nasul vine cu citrice confiate, coajă de pâine şi note minerale. Corpul este amplu, cu o textură complexă, ce aduce în prim plan caise coapte, pere bergamote şi drojdii fine, iar în plan secund, senzaţii de praf de mică, vanilie şi condimente. Postgustul este mediu, cu mere verzi şi aluzii ierboase, ce lasă pe bolta palatină o plăcută senzaţie de prospeţime. O foarte bună opţiune pentru a deschide apetitul invitaţilor la cină, alături de un „cocktail de pui”.

Cocktail de pui
Reţeta lui Costăchel | Cocktail de pui
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Plăcintă cu brânză şi mărar & Rosé de Chevalier 2016

Un rozé bordolez din regiunea Graves nu e tocmai ceva obişnuit pe piaţa noastră. Tocmai de aceea, v-aş recomanda să-l încercaţi, fiindcă face figură aparte […]

Learn More

Omletă cu trufe & Brut Zero, Edoardo Miroglio

Un spumant bulgăresc obţinut prin metoda champenoise, practic, o şampanie fără rest de zahăr care va face deliciul amatorilor avizaţi. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More
„F” Negroamaro 2019, San Marzano

Vinete cu sos bolognese & „F” Negroamaro 2019, San Marzano

Un vin din sudul extrem al Italiei (regiunea Salento – “tocul cizmei italice”), care a capturat, în egală măsură, răcoarea mării cât și căldura soarelui […]

Learn More