razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Conopidă cu ghebe & Sauvignon Blanc Vitis Vetus

Oliver Bauer, enologul cramei Ştirbey, este fără îndoială un fan al stilului Pouilly-Fumé. Altfel nu se explică cum acest Sauvignon Blanc de pe valea Oltului aduce atât de mult cu celebrele vinuri de pe valea Loarei. Cu o culoare galben deschis şi un nas discret, deopotrivă mineral dar şi floral, Vitis Vetus se doreşte din capul locului un vin pentru amatorii de Lume Veche. Corpul este rotund şi amplu, cu o remarcabilă onctuozitate, fără nici o pierdere la capitolul aciditate. Gustativ regăsim un mix de ardei gras, lime şi soc, totul suprapus pe o bază pregnant minerală. Un postgust lung şi persistent, cu note de lemn, vanilie şi cremene, încheie parcursul aromatic al acestui vin. Chiar dacă e un alb destul de tânăr, vă recomand să-l oxigenaţi în decantor timp de 30-40 de minute… veţi descoperi că merită efortul!

Reţeta lui Costăchel | Conopidă cu ghebe şi smântână la cuptor

Related articles

Pulpă de porc în pergament & Pinot Noir Michel Torino

Când mă gândesc la “chinul” de două ore de pe care trebuie să-l îndurăm aşteptând ca pulpa de porc să fie gata, o întrebare mă […]

Learn More

Omletă californiană & Scoarţe Crâmpoşie Selecţionată 2023, Olterra

O Crâmpoşie Selecţionată 100%, din regiunea Drăgăşani (Strejeşti, judeţul Olt), un vin sec, citric şi mineral, foarte potrivit ca aperitiv sau împreună cu preparate pe […]

Learn More

Salată niçoise & Cava Brut, Castellroig

La această reţetă mediteraneană avem o mare libertate de mişcare în ceea ce priveşte asocierea cu vinul. Din toate variantele posibile m-am decis să vă […]

Learn More