razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole cu afumătură & Bacanta Merlot, Gîrboiu

Acest Merlot este primul vin roşu premium produs la crama vrânceană Gîrboiu. Obţinut din struguri proveniţi din regiunea Coteşti, vinul este maturat în lemn şi învechit câţiva ani buni în sticlă. Culoarea este grena cu tonuri moronii, indicând un vin ajuns la maturitate. Nasul este destul de complex, cu lemn, scorţişoară, cacao şi prune afumate. Corpul este fluid, taninurile sunt destul de pronunţate, iar alcoolul e bine evidenţiat. Gustul este dominat de prune şi fructe negre supracoapte, iar în plan secund apar senzaţii de ciocolată amară, tabac şi vanilie. Postgustul este mediu, puţin astringent, cu note balsamice şi minerale. Vinul are nevoie de o decantare de 2 ore şi este foarte potrivit alături de preparate tradiţionale din carne de porc.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de fasole cu afumătură

Related articles

Joojeh kabab & Punct roze

Dacă tot a venit primăvara, vă propun un vin roze demisec românesc. Este produs de Vinex Odobeşti (Jariştea/Vrancea) exclusiv pentru magazinul Good Point, cu alte […]

Learn More

Cartofi şi dovlecei gratinaţi & Solo Quinta

Două soiuri franţuzeşti (Chardonnay şi Sauvignon Blanc), două soiuri româneşti (Fetească Regală şi Muscat Ottonel) şi o picătură de Syrah vinificat în alb – aceasta […]

Learn More

Vărzări moldoveneşti & La Cetate Miracol Chardonnay

Iată un moment prielnic pentru a demola un mit întreţinut cu multă grijă de unii producători de vin. Şi mă refer aici la teoria conform […]

Learn More