razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ghebe cu usturoi & Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Un spumant brut, din regiunea Codru (Republica Moldova), obţinut din Cabernet Sauvignon vinificat în alb şi refermentat în tanc de inox, prin metoda Charmat. Un vin foarte versatil, care îmbina notele discrete de fructe roşii cu o bună aciditate şi mineralitate. Culoare galben pai şi o perlare intensă la debut, care continuă cu o multitudine de bule fine. Nas discret, cu piersici albe, coajă de pâine prăjită şi senzaţii calcaroase. Textură cremoasă, un rest de zahăr (9 grame/litru) bine compensat de aciditate şi alcool insesizabil (12%). Gust delicat, cu coacăze albe, caise şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere. Postgust lung, proaspăt, cu tonuri amărui, puţin saline.

Ghebe cu usturoi
Reţeta lui Costăchel | Ghebe cu usturoi
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Ficăţei cu sos & Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Un Chardonnay dobrogean din regiunea Viişoara, discret baricat, un vin care conjugă cu multă fineţe senzaţiile citrice cu notele de miere şi vanilie. Culoarea este […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Îngerii Sauvignon Blanc, Basilescu

Iată unul dintre primele vinuri semnate de Otilia Chiriţă, noul enolog al Cramei Basilescu. Pe etichetă sticlei apare reproducerea unei lucrări semnate de Ioana Ursa, […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Chianti Classico Riserva, Antinori

Un “Chianti Blend” cu 90% Sangiovese şi 10% Cabernet, maturat 14 luni în baric şi 12 luni în sticlă. Cupajul este intens şi elegant, iar […]

Learn More