Muşchi de vită & Primitivo di Manduria 2016, San Marzano

Talo Primitivo di Manduria 2016, San Marzano

Talo Primitivo di Manduria 2016, San Marzano

Primitivo este un soi călător. Originar din Croaţia – unde este cunoscut şi sub numele de Tribidrag, el emigrează, în secolul 18, către sudul Italiei, găsindu-şi căminul spiritual în regiunea Manduria. Aici, beneficiind de o climă caldă şi uscată, vinul obţinut din Primitivo are o personalitate aşijderea zonei: este dens, intens şi “fierbinte”. Pe scurt, un vin remarcabil. Culoarea este vişiniu închis, cu bordură purpurie, iar nasul, complex, aduce fructe negre de pădure, note minerale şi o subtilă nuanţă de piper şi anason. Corpul este masiv, construit pe o concentraţie alcoolică importantă, o bună aciditate şi un mic rest de zahăr ce rotunjeşte, subtil, tot edificiul. Textura este compactă, cu taninuri fine, dar foarte prezente la datorie. Gustul, intens, este centrat pe cireşe amare, coacăze şi magiun de prune, la care se adaugă, în plan secund, ciocolată neagră şi note vanilate. Postgustul, lung şi intens, lasă senzaţii dulci amărui, migdalate şi discret condimentate. Are nevoie de o decantare de minim 1 oră şi de o asociere cu un preparat ceva mai complex, pe bază de carne roşie. Un muşchi de vită cu sos de piper verde ar fi numai bun.

Muşchi de vită cu sos de piper verde

Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu sos de piper verde

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest