razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchi de vită & Tarima Hill 2015, Bodegas Volver

Tarima Hill 2015, Bodegas Volver

Un vin dens şi cărnos, cu un echilibru şi o profunzime aromatică de “lume veche”. Avem de-a face cu un Monastrell (Mourvèdre) 100%, provenind dintr-o vie bătrână (circa 80 de ani), din regiunea Alicante/Valencia. După o maturare de 14 luni în baric, vinul are o culoare “vişină putredă”, cu bordură purpurie, iar nasul este sofisticat, cu un evantai de ierburi aromatice, coacăze şi note minerale, de grafit. Corpul este musculos, cu taninuri ferme şi dulci, o bună aciditate şi cu alcool destul de prezent. Gustul e intens, cu fructe negre de pădure, vişinată, ciocolată amară şi condimente exotice. Postgustul este lung şi persistent, cu fructe roşii proaspete, tabac şi tonuri puţin amărui, migdalate. Are nevoie de o decantare de minim o oră şi de o temperatură de servire de maxim 14-16 grade. Un vin la care poţi oricând să te raportezi când vrei să descrii tipicitatea soiul Mourvèdre.

Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

King of Hearts 2024, Nico Lazaridi

Estofado & King of Hearts 2024, Nico Lazaridi

Un cupaj eclectic, din Merlot (85%) şi Xinomavro (15%), provenind din regiunea Drama (nord-estul Greciei), un vin tânăr şi energic, care etalează fructe roşii crocante […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More
Cuvee Sissi 2016, SERVE

Paste cu vinete şi prosciutto & Cuvée Sissi 2016, SERVE

Sunt ferm convins că, de undeva dintr-o lume mai bună, contele Guy de Poix, “părintele rozé-ului românesc”, priveşte cu mândrie către Aurel Rotărescu, neobositul enolog […]

Learn More