Nucă de vită & Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d’Orcia

 
11 Oct 2017
SHARE :
Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d'Orcia

Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d’Orcia

Contele Francesco Marone Cinzano, proprietarul cramei Col d’Orcia din regiunea toscană Sant’Antimo, este celebru pentru discreţia apariţiilor sale în public. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Olmaia, un Cabernet Sauvignon în stare pură, provenind de pe cel mai renumit domeniu al contelui. E vehement, e viril, e intens şi e memorabil. Dacă ar trebui să fac, pe nepusă masă, un top 3 al vinurilor toscane care m-au impresionat, acesta ar fi, cu siguranţă, unul dintre ele… Olmaia dă impresia unui taur robust, care se roteşte, într-o arenă de corrida, dornic de luptă, încercând să atace toreadorul din toate părţile… Dincolo de orice metaforă, avem de-a face cu un vin impecabil construit, cu taninuri de o astringenţă perfect dozată, cu o textură compactă şi elegantă, aspru şi tandru în acelaşi timp, cu un nas ce emană arome florale, vegetale şi de fructe negre uscate la soare. Gustul este multistratificat, cu sirop de coacăze, curmale, lemn dulce şi ierburi mediteraneene. Postgustul este interminabil, dulce condimentat, la fel ca şi impresia pe care o lasă acest Cabernet toscan unic, în memoria gustativă a oricărui norocos degustător.

Nucă de vită cu sos de bere neagră şi legume

Reţeta lui Costăchel | Nucă de vită cu sos de bere neagră şi legume

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment