razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pâine umplută cu ciuperci & Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Notele ierboase, impresiile minerale şi o intensă aciditate sunt cele trei coordonate gustative ce guvernează acest vin. Realizat într-un stil discret şi elegant, fără accente de “Lume Noua”, acest Sauvignon Blanc exprimă chintesenţa terroirului de pe Târnava Mică. Culoarea este galben pai, cu reflexii mieroase, iar nasul, foarte reţinut, aduce flori albe de câmp, ardei verde şi praf de calcar. Corpul e crocant, cu o prospeţime de zile mari şi o astringentă citrică, care-l face ideal pentru a însoţi peştele şi fructele de mare. Gustul e intens, dar bine echilibrat, aducând un mix de mere verzi, ardei gras şi lime, la care se adaugă aluzii minerale, puţin condimentate. Postgustul, lung şi răcoritor, lasă fine senzaţii de grapefruit şi soc.

Pâine umplută cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Pâine umplută cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Peşte pane & Bourgogne Aligote, Thomas-Moillard

Despre Domeniile Viticole Franco-Române din Săhăteni, Dealu Mare şi despre Pinot Noir-ul făcut aici de către enologul Daniel Dorneanu am mai scris, foarte laudativ şi […]

Learn More
Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu […]

Learn More
Kerner 2018, Villa Vinèa

Pui tikka masala & Premium Kerner 2018, Villa Vinèa

Soiul Kerner e un băiat de familie bună – o binecuvântată încrucişare de Rheinriesling şi Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Târnava Mică, […]

Learn More