razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pască cu smântână & Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner și Gewurztraminer, un vin special, obținut din struguri culeși târziu și deshidratați, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Culoarea vinului este galben cu irizații de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc și tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu și elegant, aciditatea intensă susține perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tușe citrice și note de miere de albine, peltea de gutui și piersici confiate. Postgustul, prelung și extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte și stafide albe. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin.

Pască cu smântână
Reţeta lui Costăchel | Pască cu smântână
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ghebe cu usturoi & Fumé sec, Budureasca

Robert Mondavi a fost un inovator atât în tehnicile de vinificare cât şi în cele de marketing. Fiind un pionier al vinului din Napa Valley, […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Mazzano Amarone 2006

Acest Amarone este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, prin metoda tradiţională “Appassimento”. Practic, vinul este obţinut din trei soiuri – Corvina, Rondinella şi […]

Learn More

Rulouri cu somon & Leat 6500 Sauvignon Blanc

Iată un vin care, din punct de vedere stilistic, se află la mijlocul distanţei ce separă Lumea Veche de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc realizat […]

Learn More