razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de ciuperci & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant şi complex, acest vin poate seduce atât pe amatorii de Champagne, cât şi pe cei de Cava, deopotrivă. Are o culoare solară şi o perlare fină, cu un nas ce aduce mere coapte, pâine prăjită şi fine note de calcar. În gust se regăsesc fructe verzi – mere şi caise, plus senzaţii de fagure de miere şi tapenadă de măsline. Postgustul este mediu, intens mineral, lăsând elegante impresii de citrice amărui. Foarte potrivit alături de un pilaf de ciuperci cu legume.

Pilaf de ciuperci cu legume
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de ciuperci cu legume
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu dovlecei şi smântână & Punct alb 2011

Ştiu că poate îi voi contraria pe cititorii ceva mai tineri, dar trebuie să vă fac o mărturisire: nu mi-am petrecut copilăria în faţa unui […]

Learn More

Estofado & Beau Rivage Bordeaux Rouge

Un Bordeaux tânăr şi vivace realizat preponderent din Cabernet Sauvignon, cu un mic adaos de Cabernet Franc şi Merlot. Rezultatul este un vin care se […]

Learn More

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, […]

Learn More