razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, am descoperit acest vin ce combină parfumul intens al unui Barolo piemontez cu senzaţiile condimentate ale unui Syrah de pe valea Ronului. Culoarea lui este (evident!) intens rubinie, cu un nas impetuos, ce aduce piper negru, violete şi arome vegetale. După 18 luni de maturare în baric franţuzesc, în corpul masiv al vinului se îmbină perfect alcoolul, aciditatea moderată şi taninurile ferme. Gustul vine cu multe fructe negre supracoapte, ciocolată amară şi note vanilate. Postgustul este lung, intens, lăsând impresii de fum şi mentă. Un vin cărnos care se asociază perfect cu nişte paste cu legume şi afumătură.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu legume şi afumătură
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Cartofi noi la cuptor & Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu arome de fructe tropicale şi senzaţii ierboase care fac trimitere la stilistica […]

Learn More

Paste cu dovlecei şi smântână & Punct alb 2011

Ştiu că poate îi voi contraria pe cititorii ceva mai tineri, dar trebuie să vă fac o mărturisire: nu mi-am petrecut copilăria în faţa unui […]

Learn More

Pilaf de dovlecei & Moschofilero, Lafazanis

Încă nu aţi plecat în vacanţă? Nu-i nimic, vă invit într-o excursie ce are ca destinaţie sudul Greciei, mai precis peninsula Peloponez. Aici vă propun […]

Learn More