Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

 
29 Nov 2017
SHARE :
Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este un roşu deghizat în roze, un vin puternic şi, în acelaşi timp, foarte echilibrat. Culoarea este roz cărămiziu, trandafirie, iar nasul este elegant, cu coajă de portocale, patiserie fină şi note minerale. Corpul este plin, cu o excelentă aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este centrat pe coacăze, piersici şi anason. Postgustul este lung, intens, cu senzaţii ierboase şi arome de condimente exotice. Nu este un “roze de terasă”, ci un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea mai degrabă lângă un gyros sau un pilaf de varză dulce.

Pilaf de varză dulce

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de varză dulce

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment