razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este un roşu deghizat în roze, un vin puternic şi, în acelaşi timp, foarte echilibrat. Culoarea este roz cărămiziu, trandafirie, iar nasul este elegant, cu coajă de portocale, patiserie fină şi note minerale. Corpul este plin, cu o excelentă aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este centrat pe coacăze, piersici şi anason. Postgustul este lung, intens, cu senzaţii ierboase şi arome de condimente exotice. Nu este un “roze de terasă”, ci un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea mai degrabă lângă un gyros sau un pilaf de varză dulce.

Pilaf de varză dulce
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de varză dulce
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Praz cu smântână & Les Faitieres Pinot Gris

La acest început de an, pe lângă alte lipsuri, resimţim cu toţii absenţa zăpezii. V-aş propune, ca un exerciţiu de consolare, să facem o plimbare […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Ficăţei cu sos de vin & Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Un Sauvignon Blanc care, dacă l-ai degusta în orb, ai putea să juri că vine din Chile sau chiar Noua Zeelandă şi nu din zona […]

Learn More

Sfeclă roşie cu portocale & Monteolivo Moscato d’Asti

Trebuie să recunosc cinstit că la citirea etichetei acestui vin am ridicat sceptic din sprânceană: alb, demidulce, frizzante, 5% alcool. Însă, după ce l-am pus […]

Learn More