razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu portocale & Monteolivo Moscato d’Asti

Trebuie să recunosc cinstit că la citirea etichetei acestui vin am ridicat sceptic din sprânceană: alb, demidulce, frizzante, 5% alcool. Însă, după ce l-am pus în pahar, scepticismul mi s-a evaporat brusc… Nu, n-am să vă spun că acest Moscato Bianco din Piemonte este un vin de o profunzime abisală. Dar aş fi pur şi simplu ingrat să nu recunosc că e absolut cuceritor, incredibil de băubil şi de o prospeţime exemplară. Trebuie să mai recunosc, sincer, că am avut o mică părere de rău când lichidul din sticlă “s-a topit” pur şi simplu în paharele comesenilor. Şi motive am avut destule… Culoarea vinului este galben aurie, cu o efervescenţă discretă. Nasul e delicat, cu soc, tămâie şi busuioc. Corp este cremos, vag acidulat, cu un rest de zahăr generos bine compensat de aciditatea ridicată. Gustativ are un parcurs liniar, cu note de piersică, lime şi salvie. Postgustul este extrem de proaspăt, dulceag, aromatic şi echilibrat. Un vin foarte potrivit pentru deserturi lejere cu fructe şi friscă sau patiserie fină. Dacă îl serviţi bine frapat, sunt convins că vă va cuceri fără nici un efort.

Reţeta lui Costăchel | Salată de sfeclă roşie cu portocale

Related articles

Pilaf de varză dulce & Bacanta Fetească Albă

De pe eticheta vinului pe care îl “povestim” astăzi aflăm că, în vechea Romă, bacantele erau preotesele şi companioanele zeului Bachus. Din păcate (sau poate […]

Learn More
La Starse Coda di Volpe 2022, Terredora Dipaolo

Chifteluţe de icre & La Starse Coda di Volpe 2022, Terredora Dipaolo

O Coda di Volpe Biancha 100%, din regiunea Irpinia (Campania, sudul Italiei), un vin solar, care excelează prin senzaţii citrice, vegetale şi minerale. Culoare galben […]

Learn More

Chili con carne & Caloian Merlot, Oprişor

Sper să nu supăr pe nimeni numind această reţetă “nepretenţioasă”, dar mie aşa mi se pare. În consecinţă, pentru a o acompania, ne trebuie un […]

Learn More