razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Cream Sherry, Gonzalez Byass

În regiunea spaniolă Jerez de la Frontera, de unde provine vinul de azi, denumirea de “Cream Sherry” indică un cupaj obţinut din două tipuri de Sherry: Oloroso (75%) şi Jerez Dulce (25%). Oloroso este un Sherry foarte aromat, maturat oxidativ, obţinut din soiul Palomino, iar Jerez Dulce este un Sherry foarte intens, obţinut din struguri stafidiţi din soiul Pedro Ximenez. Culoarea vinului este maroniu deschis, cu irizaţii de mahon. Nasul vine cu dulceaţă de nuci, smochine şi fagure de miere. Corpul este amplu, cu o bună aciditate şi cu alcool (18%) care se simte din plin. Gustul este dulce, fără a fi însă greoi, cu cremă de zahăr caramelizat şi cafea moka. Postgustul este foarte lung, cu note dulci, condimentate şi puţin amărui.

Reţeta lui Costăchel | Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de vanilie şi ganache

Related articles

Varză murată cu afumătură & Leat 6500 Merlot 2012

Unul dintre cele mai reuşite vinuri roşii de până acum de la Crama Atelier, atent meşteşugit de către enologul Răzvan Macici. Avem de-a face cu […]

Learn More
Lapilli Greco di Tufo 2021, Botter

Pui cu conopidă & Lapilli Greco di Tufo 2021, Botter

Un vin din soiul Greco di Tufo (cunoscut şi sub numele de Aminea Gemella) cu multă fineţe şi un bun echilibru între aromele florale, fructate […]

Learn More
Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Salată de orez cu peşte & Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Un cupaj eclectic de Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir (vinificat în alb), refermentat în sticlă după metoda tradiţională şi maturat timp de […]

Learn More