Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi & Côte des Roses Rouge 2015, Gérard Bertrand

 
9 Aug 2017
SHARE :

Côte des Roses Rouge 2015, Gérard Bertrand

Acest cupaj de Syrah, Grenache şi Mourvedre, originar din Languedoc, e produsul unei zone călduroase şi, mai mult decât atât, e un vin gândit pentru a fi băut în aceeaşi climă caldă. Côte des Roses Rouge e lejer, de cursă lungă, are mult fruct şi nu are deloc lemn, e voios şi convivial. Culoarea e vişiniu deschis, iar nasul este elegant, cu fructe roşii şi alune prăjite, la care se adăuga o aluzie de piper şi mentă. Corpul este subţire, are o aciditate vie şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu o avalanşă de vişine, cireşe negre şi marţipan. Postgustul, mediu, are multă prospeţime, lăsând o senzaţie de pudră de cacao amăruie. Nu are nevoie de decantare, dar va fi avantajat de o temperatură de servire ceva mai joasă (12-14 grade). Catalanii îl recomandă alături de tapasuri (normal!), dar eu l-aş vedea şi împreună cu nişte rulouri (neaoşe) cu ciuperci şi cârnaţi.

Reţeta lui Costăchel | Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment