razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de orez cu peşte afumat & Vermentino 2018, Mazzei

Belguardo Vermentino 2018, Mazzei

Un vin de aperitiv, dar şi de gastronomie, acest foarte versatil Vermentino din Toscana parcă vrea să ne atragă atenţia că în celebra regiune viticolă italiană mai există viaţă şi în afara vinurilor roşii din Sangiovese. Avem de-a face cu un vin “crocant şi zemos” precum o piersică bine coaptă. Culoarea este galben verzui, iar nasul vine cu ierburi aromatice, senzaţii minerale, peltea de gutui şi alune prăjite. Corpul este plin şi onctuos, fără a-i lipsi câtuşi de puţin aciditatea, cu alcool perfect integrat. Gustul “intens şi saturat”, ne răsfaţă cu piersici, lime şi grapefruit. Postgust lung şi proaspăt, lasă aluzii de cremene şi note amărui, elegante. Un vin opulent şi totuşi sprinţar, o combinaţie extrem de atractivă, tocmai prin ineditul ei.

Salată de orez cu peşte afumat
Reţeta lui Costăchel | Salată de orez cu peşte afumat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum […]

Learn More

Dak Sanjuk & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare se anunţă de la bun început drept un vin […]

Learn More
Gewurztraminer 2021, Lechburg

Pui în aluat & Gewurztraminer 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin sec, aromatic şi cu o aciditate intensă. Culoare galben pai şi […]

Learn More