razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată niçoise & Arnasi Pinot Grigio 2015, Tenuta Valleselle

Cea mai mare greşeală pe care poţi s-o faci când guşti un Pinot Grigio din nordul Italiei este să-l compari cu un Pinot Gris din Alsacia. E greu de imaginat două vinuri cu stiluri mai diferite. Cel alsacian e masiv, aşezat, de cele mai multe ori cu rest de zahăr şi bun pentru învechire, iar cel italian e lejer, crocant, sec şi, de obicei, se consumă în primul an după recoltare. Vinul de azi se potriveşte exact cu această din urmă descriere, la care aş mai adăuga şi un punct în plus pentru eleganţă. Nasul este discret, cu alune verzi, iarbă uscată şi flori de câmp. Gustul este centrat pe arome de gutuie, măr copt şi lime, cu o vagă iluzie de dulce. Postgustul este lung, mineral, cu elegante note de grapefruit şi condimente. Dacă e bine răcit, se va asorta de minune cu o salată niçoise.

Reţeta lui Costăchel | Salată niçoise
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvée Charlotte 2011, SERVE

Hamburger cu brânză verde & Cuvée Charlotte 2011, SERVE

A 12-a ediţie de Cuvée Charlotte confirmă regula de calitate şi consistenţă cu care ne-a obişnuit SERVE. Este vorba despre un cupaj de Cabernet Sauvignon, […]

Learn More
El Goru Blanco 2021, Ego Bodegas

Pui cu ciuperci şi smântână & El Goru Blanco 2021, Ego Bodegas

Producătorul Ego Bodegas, din regiunea spaniolă Murcia, a dorit, cu orice preţ, ca El Goru Blanco să placă publicului. Şi a reuşit, cu prisosinţă: o […]

Learn More

Cele mai scumpe vinuri din lume

Săptămâna trecută, Diana Mihalcea – realizatoarea emisiunii “Recrutat în Iaşi” de la Digi24 – m-a invitat  la o discuţie în direct, generos (dar cam vag) intitulată “poveştile […]

Learn More