razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci şi smântână & El Goru Blanco 2021, Ego Bodegas

El Goru Blanco 2021, Ego Bodegas

Producătorul Ego Bodegas, din regiunea spaniolă Murcia, a dorit, cu orice preţ, ca El Goru Blanco să placă publicului. Şi a reuşit, cu prisosinţă: o etichetă cu grafică percutantă, un nume insolit şi, nu în ultimul rând, un vin care punctează decisiv la capitolul “agreabil şi uşor de băut”. Avem de-a face cu un cupaj bine ticluit de Chardonnay – care dă corp vinului şi Muscat de Alexandria – care aduce în ecuaţie note aromatice cuceritoare: soc, iasomie şi petale de trandafir. Gustul vine cu senzaţii de fagure de miere şi citrice amărui, totul bine asezonat cu o plăcută aciditate. Un vin foarte potrivit alături de un pui moldovenesc cu ciuperci şi smântână, dar şi pe terasă, la un pahar de vorbă.

Pui moldovenesc cu ciuperci şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Pui moldovenesc cu ciuperci şi smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

Cartofi la cuptor & Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

O Fetească Neagră suplă şi elegantă, cu multe fructe negre şi cu un semnificativ aport al baricului. O dovadă vie că şi în podgoriile din […]

Learn More

Pateuri cu brânză & Pouilly-Fumé 2014, Dominique Pabiot

Un Sauvignon Blanc de pe Valea Loarei, proaspăt îmbuteliat, din recolta anului trecut. Pentru amatorii avizaţi, nici n-ar trebui să spun mai mult. În ceea […]

Learn More

Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi & Vina Tobia Tinto

Din nou Costăchel îmi dă de furcă… Unei reţete de nota 10 trebuie musai să-i facem cunoştinţă cu un vin premiant (nu am zis premiat…). […]

Learn More