razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Scrumbie la cuptor & Brut Reserve, Taittinger

Mi-ar place să prind ziua în care, noi românii, nu vom mai deschide o sticlă de şampanie doar la Crăciun, Paşte şi Anul Nou. Însă, indiferent de anul de graţie când s-ar putea întâmpla asta, sper că tot o şampanie Taittinger vom savura, duminica, în familie. Acest Brut Reserve este, după părerea mea, candidatul ideal pentru hedoniştii de pretutindeni. Este vorba de un cupaj din 35 de vinuri de pe plaiuri şi ani diferiţi (40% Chardonnay, restul Pinot Noir şi Pinot Meunier), refermentat în sticlă prin metoda champenoise. Culoarea spumantului este galben auriu, iar perlarea e fină şi persistentă. Nasul are caise confiate, patiserie şi fagure de miere. Corpul este amplu, onctuos, cu o bună aciditate şi un discret rest de zahăr. Gustul e intens, cu mere coapte, piersici, alune prăjite, dar şi cu note de pâine proaspătă. Postgustul este lung, fructat, cu drojdii fine şi delicate senzaţii dulci-amărui. Nu-l răciţi prea tare (10-12 grade Celsius ar fi perfect) şi serviţi-l, cu încredere, de la aperitiv şi până la desert.

Reţeta lui Costăchel | Scrumbie la cuptor
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Volovan & Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Un vin elegant, cu un corp suplu, îmbrăcat cu discreţie în note de baric, având în prim plan multe fructe roşii şi condimente. Culoarea este […]

Learn More

Ficăţei de pasăre & Chardonnay, Rocca Ventosa

Astăzi vom turna în pahare un vin dintr-un soi franţuzesc produs într-o podgorie din însorita Italie. Rocca Ventosa Chardonnay 2009 este vinificat la Cantina Tollo […]

Learn More
Shiraz 2016, Oxford Landing

Pui cu ciuperci & Shiraz 2016, Oxford Landing

Dacă vă întrebaţi de ce Shirazul din sudul Australiei este atât de popular, arunci vinul de azi e pregătit să vă ofere un bun răspuns. […]

Learn More