razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Şniţel umplut în pesmet aromat & Via Colţul Pietrei Sauvignon Blanc 2016

Via Coltul Pietrei Sauvignon Blanc 2016, Viile Metamorfosis

Un Sauvignon Blanc modern, care, la prima impresie, are un stil mai degrabă exotic. Însă, după ce stai puţin de vorbă cu el, se dovedeşte cât se poate de colocvial, uşor de băut şi, nu în ultimul rând, bun prieten cu gastronomia. Culoarea vinului este galben deschis, cu irizaţii verzui, iar nasul aduce lăcrămioare, caise verzi şi drojdie de pâine dospită. Corpul este plin, bine susţinut de aciditate, dar şi de alcool. Gustul este centrat pe mango, pepene galben şi ardei gras. Postgustul lung, lasă senzaţii de fructe tropicale şi patiserie fine. Dacă este bine răcit (6-8 grade), va fi o prezenţă agreabilă alături de un şniţel umplut în pesmet aromat.

Snitel umplut in pesmet aromat
Reţeta lui Costăchel | Şniţel umplut în pesmet aromat
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Bob de lună Băbească Neagră 2020, Enocrama

Pulpă de miel & Bob de lună Băbească Neagră 2020, Enocrama

O Băbească Neagră 100%, din regiunea Nicoreşti, un vin cu taninuri moi şi suple, care pune într-un frumos contrast notele de fructe negre cu impresiile […]

Learn More
Copertino Riserva 2017, Masseria Dopio Passo

Muşchi de vită cu ciuperci & Copertino Riserva 2017, Masseria Dopio Passo

Un Negroamaro 100%, din regiunea Copertino (Puglia), care îmbina în mod fericit caracterul rustic al soiului cu un stil de vinificaţie modern şi expresiv. Rezultatul […]

Learn More
Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2012, Ruffino

Cotlet de porc & Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2012, Ruffino

În Toscana, soiul local Sangiovese are două declinări de top: Brunello di Montalcino şi Chianti Classico – două stiluri diferite de vinificaţie, fiecare cu fanii […]

Learn More