razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ananas la grătar cu sos de mentă & Contessa 2015, Villa Vinèa

Selection Contessa 2015, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, un vin special, obţinut din struguri culeşi târziu şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin. Culoarea este galben cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc şi tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu şi elegant, aciditatea intensă susţine perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tuşe citrice şi note de miere de albine, peltea de gutui şi piersici confiate. Postgustul, prelung şi extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte şi stafide albe.

Ananas la grătar cu sos de mentă
Reţeta lui Costăchel | Ananas la grătar cu sos de mentă
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de orez cu peşte & Chablis La Chanfleure

Arome pure şi intense, fără artificii tehnologice sau alt tip de “machiaj”, iată descrierea, pe scurt, a acestui Chablis – un vin mare ce provine […]

Learn More

Peşte umplut & Chianti, Sant’Appiano

Daca reteta lui Costachel este una neobisnuita (si chiar este!) va voi face si eu o propunere pe masura. Poate v-ati fi asteptat ca acest […]

Learn More

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent […]

Learn More