razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent şi apoi a migrat pe insulă sau viceversa, e o dispută pe care doar specialiştii o pot tranşa. Până atunci, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest Cannonau 100%, maturat 24 de luni în butoaie mari de stejar, produs la una din cramele de top ale Sardiniei. Culoarea vinului este roşu rubiniu deschis, asemenea unui Pinot Noir. Nasul, foarte expresiv, are fructe roşii de pădure, piele tăbăcită, violete şi tutun. Corpul este delicat, cu taninuri ferme şi cu alcool perfect integrat. Gustul vine cu o combinaţie de prune, piper negru, scorţişoară, cafea şi lemn dulce. Postgustul lung, fructat, puţin ierbos, are o astringenţă elegantă şi lasă note persistente de condimente exotice. Are nevoie de o scurtă oxigenare – 30 de minute în decantor – şi de o temperatură de servire ceva mai joasă – circa 14-16 grade. E un vin extrem de generos cu asocierile gastronomice.

Reţeta lui Costăchel | Escalop de viţel cu sos de soia şi vin

Related articles

Fernlands Sauvignon Blanc 2023, Marisco Vineyards

Pui à la Kiev & Fernlands Sauvignon Blanc 2023, Marisco Vineyards

Un Sauvignon Blanc 100%, originar din Marlborough (Noua Zeelandă), un vin cu o bună tipicitate, ca mai toate exemplarele provenind din această regiune viticolă. Are […]

Learn More
Cava Imperial Reserva Brut, Castell d'Or

Salată de orez cu peşte afumat & Cava Imperial Reserva Brut, Castell d’Or

Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 […]

Learn More

Friptură de vită cu rozmarin & Cuvee IX 2012, Lacerta

Un asamblaj obţinut în Dealu Mare, din trei soiuri internaţionale şi unul românesc: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Fetească Neagră. Un vin cu o culoare […]

Learn More