razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017 & cartofi la cuptor greceşti

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017, Viticola Sarica Niculiţel

Un Sauvignon Blanc prietenos şi colocvial, cu alcool şi aciditate moderată, numai bun de băut pe terasă sau la o discuţie cu prietenii. Culoarea vinului este galben pai, iar nasul, discret, are izuri florale de soc şi aluzii mentolate. Corpul este subţire, cu un foarte discret rest de zahăr şi cu o anumită onctuozitate. Gustul este liniar şi direct, cu mere verzi, lime şi cârcei de viţă. Postgustul este proaspăt, lăsând senzaţii de citrice amărui. Nu-l răciţi prea tare (8-10 grade e numai bine) şi serviţi-l alături de o porţie de cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano.

Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
1.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rasol de chefal & Signature Sauvignon Blanc 2015, Misty Cove

Un Sauvignon Blanc din Marlborough, Noua Zeelandă, care defineşte, cu precizie, stilul zonei: foarte ierbos, cu arome de rucola şi citrice verzi, totul susţinut de […]

Learn More

Hachis Parmentier & Nederburg Shiraz

Daca Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist nastrusnic, a inventat pe la 1780 aceasta reteta de “hachis” (cuvant care in limba franceza inseamna “taiat marunt”), initiativa lui […]

Learn More

Salată de cartofi cu spanac & Fetească Regală, Ştirbey

Anul acesta, ca şi anul trecut, am petrecut sărbătoarea de 1 mai la muncă. Adică am fost într-o vizită de lucru la crama Ştirbey din […]

Learn More