razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare modernă şi totuşi foarte clasică. Autorul partiturii, enologul Răzvan Macici, ne propune un vin pe care l-aş caracteriza în trei cuvinte: rustic, curgător, cuceritor. Culoarea este vişiniu închis cu bordură bordo, iar nasul aduce afine, coacăze şi piper. Are o bună aciditate şi nişte taninuri moi şi dulci. Gustul vine cu multe cireşe negre, coacăze, lemn dulce şi note minerale. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând senzaţii de fructe roşii şi condimente. Este bine să-l oxigenaţi 30 de minute în decantor şi să-l serviţi puţin răcit.

Reţeta lui Costăchel | Estofado
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Budincă de cartofi & Sfinţii Petru şi Pavel 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More

Plăcintă de pui & Sauvignon Blanc, Michel Torino

Citind reţeta de plăcintă de pui propusa de Costăchel îmi vine o nestavilită poftă de Sauvignon Blanc. Dar unde găsim un vin pe măsura acestei […]

Learn More

Paste cu brocoli & Dourthe Sauvignon Blanc 2011

Poate exprimarea e lejer forţată, dar găsesc acest Sauvignon Blanc din Bordeaux pur şi simplu empatic. Un vin care intuieşte perfect ce-ţi doreşti şi este […]

Learn More