razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare modernă şi totuşi foarte clasică. Autorul partiturii, enologul Răzvan Macici, ne propune un vin pe care l-aş caracteriza în trei cuvinte: rustic, curgător, cuceritor. Culoarea este vişiniu închis cu bordură bordo, iar nasul aduce afine, coacăze şi piper. Are o bună aciditate şi nişte taninuri moi şi dulci. Gustul vine cu multe cireşe negre, coacăze, lemn dulce şi note minerale. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând senzaţii de fructe roşii şi condimente. Este bine să-l oxigenaţi 30 de minute în decantor şi să-l serviţi puţin răcit.

Reţeta lui Costăchel | Estofado
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Hachis Parmentier & Nederburg Shiraz

Daca Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist nastrusnic, a inventat pe la 1780 aceasta reteta de “hachis” (cuvant care in limba franceza inseamna “taiat marunt”), initiativa lui […]

Learn More

Raţă la cuptor în vin & Pommard Rouge 2009, Roux

Cel mai reuşit elogiu adus unui Pinot Noir nu l-a făcut, aşa cum poate ne-am aştepta, un francez din Bourgogne ci actorul american Paul Giamatti […]

Learn More
Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Tartine la cuptor & Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Un spumant clasic, bazat pe Pinot Noir şi Chardonnay, care combină complexitatea cu prospeţimea, într-o construcţie rafinată şi bine echilibrată. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More