razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi franţuzeşti & Rosa Mara 2016, Costaripa

În regiunea viticolă Valtenesi din Brescia, localnicii denumesc “chiaretto” acest roze obţinut obţinut prin metoda “a lacrima” din soiurile Groppello, Marzemino, Sangiovese şi Barbera. E genul de roze masiv, cu un atac hotărât, care se simte încă de la prima sorbitură. Culoarea este trandafiriu deschis, iar nasul este intens, cu flori albe (salcâm, gutuie) şi interesante note minerale. Corpul este plin, onctuos, cu alcool frumos integrat şi cu aciditate exact atât cât trebuie ca să ţină tot ansamblul în echilibru. Gustativ predomină cireşele albe, vişinele şi mango-ul. Postgustul este remanent, cu senzaţii amărui, elegante, de grapefruit roz. Un vin care merge asociat cu feluri de mâncare pe bază de peşte, legume la grătar sau chiar cu o porţie de .

Reţeta lui Costăchel | Cartofi franţuzeşti
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pilaf de praz & Prince Ştirbey Crâmpoşie

Chiar dacă nu este, reţeta lui Costăchel pare olteneasca get-beget. În consecinţă voi propune la pilaful de praz o Crâmpoşie de Ştirbey – prinţul vinurilor […]

Learn More

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Terrazas Reserva Chardonnay

Un vin produs în regiunea Mendoza din Argentina, într-o podgorie situată la 1200 m altitudine. O strălucită demonstraţie a teoriei conform căreia viţa de vie […]

Learn More

Escalop cu sos de lămâie & Kronos Pinot Noir, Halewood

Un Pinot Noir lejer atipic, dar totuşi interesant. Mai întâi, are 13,5% alcool, dar pare un vin foarte lejer. Mai apoi, este maturat în baricuri […]

Learn More