razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne & Maule Valley Carmenere

Un vin de Lume Noua dintr-un strugure de Lume Veche. Soiul Carmenere, originar din Bordeaux, s-a adaptat atât de bine în Chile încât localnicii i-au pus deja un nume indigen: Grande Vidure. Oricum am vrea să-l numim însă, acest Carmenere e un clasic în viaţă. Culoarea vinului este vişinie, opacă. Nasul are multe coacăze şi măceşe, note de măsline şi piele tăbăcită. Corpul este masiv şi cărnos, are o excelentă aciditate, taninuri ferme şi alcoolul bine integrat. Gustul e puţin dulceag, cu prune afumate, vişine supracoapte şi vanilie. Postgustul, foarte lung, ne lasă arome de fructe negre de pădure, ciocolată amară şi condimente exotice. Ideal alături de o porţie picantă de varză cu carne à la Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Varză cu carne

Related articles

Épiphanie Fetească Neagră 2017, Viticola Sarica Niculiţel

Friptură de miel & Épiphanie Fetească Neagră 2017

O Fetească Neagră dobrogeană ce dezvăluie noi valenţe pentru acest vechi soi românesc. Aromele intense de coacăze negre te duc cu gândul la un Cabernet […]

Learn More

Paste cu carne & Castel Stârmina Negru de Drăgăşani

Costăchel opinează că la reţeta de lasagna/musaca ar merge un vin roşu mai paşnic. Nu ştiu dacă Negrul de Drăgăşani pe care urmează să vi-l […]

Learn More
Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Tagliatelle cu somon & Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Sauvignon Blanc şi Chardonnay, provenind din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin care aduce în pahare un mic festival de arome exotice, […]

Learn More