razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Escalop cu sos de lămâie & Kronos Pinot Noir, Halewood

Un Pinot Noir lejer atipic, dar totuşi interesant. Mai întâi, are 13,5% alcool, dar pare un vin foarte lejer. Mai apoi, este maturat în baricuri noi de stejar, dar notele lemnoase sunt greu de identificat. Pe de altă parte, culoarea este “regulamentară”, roşu deschis, translucid şi elegant. Nasul are fructe roşii, violete şi mentă. Corpul este delicat, aproape diluat, cu o bună aciditate, taninuri fine şi o textură catifelată. Gustul este relativ simplu, rustic, cu cireşe, mure şi note vanilate. Postgustul este scurt, proaspăt şi fructat, cu senzaţii condimentate. O decantare de 30 de minute o să ajute mult vinul, la fel ca şi o temperatură de servire ceva mai joasă, undeva pe la 14-16 grade.

Reţeta lui Costăchel | Escalop cu verdeţuri, vin alb şi sos de lămâie

Related articles

Piept umplut de pui & Epicentrum Muscat-Aligoté, Gîrboiu

Un cupaj original ce combină caracterul aromatic dat de Muscat Ottonel cu baza minerală conferită de Aligote. Rezultatul este un vin elegant, cu o concentraţie […]

Learn More
Prince Mircea Merlot 2016, Vinarte

Lasagna & Prince Mircea Merlot 2016, Vinarte

Chiar dacă acest Merlot de Stârmina nu este prim-solistul producătorului Vinarte (acest rol este rezervat lui Prince Matei), el rămâne una dintre cele mai solide […]

Learn More

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi […]

Learn More