razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent şi apoi a migrat pe insulă sau viceversa, e o dispută pe care doar specialiştii o pot tranşa. Până atunci, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest Cannonau 100%, maturat 24 de luni în butoaie mari de stejar, produs la una din cramele de top ale Sardiniei. Culoarea vinului este roşu rubiniu deschis, asemenea unui Pinot Noir. Nasul, foarte expresiv, are fructe roşii de pădure, piele tăbăcită, violete şi tutun. Corpul este delicat, cu taninuri ferme şi cu alcool perfect integrat. Gustul vine cu o combinaţie de prune, piper negru, scorţişoară, cafea şi lemn dulce. Postgustul lung, fructat, puţin ierbos, are o astringenţă elegantă şi lasă note persistente de condimente exotice. Are nevoie de o scurtă oxigenare – 30 de minute în decantor – şi de o temperatură de servire ceva mai joasă – circa 14-16 grade. E un vin extrem de generos cu asocierile gastronomice.

Reţeta lui Costăchel | Escalop de viţel cu sos de soia şi vin

Related articles

Prăjitura de mere cu griş & Amprenta Muscat Ottonel

Un Muscat dulce, din noua generaţie de vinuri meşteşugite de Răzvan Macici la Crama Atelier. Vinul combină în mod fericit o excelentă selecţie de struguri, […]

Learn More

Tartă de mazăre & Vina Tobia Rosado 2012

Soiul Garnacha este favoritul enologului spaniol Oscar Tobia când vine vorba de rosé-uri şi asta deoarece strugurii au o culoare ceva mai pală şi un […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Ficăţei cu sos de vin & Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Un Sauvignon Blanc care, dacă l-ai degusta în orb, ai putea să juri că vine din Chile sau chiar Noua Zeelandă şi nu din zona […]

Learn More