razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent şi apoi a migrat pe insulă sau viceversa, e o dispută pe care doar specialiştii o pot tranşa. Până atunci, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest Cannonau 100%, maturat 24 de luni în butoaie mari de stejar, produs la una din cramele de top ale Sardiniei. Culoarea vinului este roşu rubiniu deschis, asemenea unui Pinot Noir. Nasul, foarte expresiv, are fructe roşii de pădure, piele tăbăcită, violete şi tutun. Corpul este delicat, cu taninuri ferme şi cu alcool perfect integrat. Gustul vine cu o combinaţie de prune, piper negru, scorţişoară, cafea şi lemn dulce. Postgustul lung, fructat, puţin ierbos, are o astringenţă elegantă şi lasă note persistente de condimente exotice. Are nevoie de o scurtă oxigenare – 30 de minute în decantor – şi de o temperatură de servire ceva mai joasă – circa 14-16 grade. E un vin extrem de generos cu asocierile gastronomice.

Reţeta lui Costăchel | Escalop de viţel cu sos de soia şi vin

Related articles

Mezza Glacial Bubbly Extra Dry, Mezzacorona

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Mezza Glacial Bubbly Extra Dry

Un asamblaj eclectic de Chardonnay, Pinot Bianco şi Muller Thurgau, maturat 6 luni pe drojdii fine şi apoi refermentat prin metoda Charmat. Regiunea Trentino-Alto Adige, […]

Learn More

Caş frământat & Rusalcă Albă

Caşul frământat cu ouă fierte moi îmi aduce aminte de vremurile copilăriei, când bunica încerca tot soiul de tertipuri culinare ca să mă determine să […]

Learn More
Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Rizoto cu pui & Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Un Sauvignon Blanc de pe Târnave care ar cam ajunge la tiebreak, dacă ar juca cu un Sancerre, un Pouilly-Fumé, sau cu orice alt exemplar […]

Learn More