razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Escalop de vițel & Gran Reserva Cuvée Carménère 2019, Misiones de Rengo

Gran Reserva Cuvée Carménère 2019, Misiones de Rengo

Un Carménère chilian, cărnos, moale și apetisant, făcut să placă atât pasionaților cât și consumatorilor obișnuiți. Culoarea este vișiniu închis, cu bordură violet, iar nasul e intens, cu fructe negre de pădure, frunze uscate și senzații de pământ reavăn. Corpul este suplu, cu taninuri moi și dulci, alcool bine integrat și o aciditate moderată. Gustul e dominat de coacăze, prune și lemn afumat, iar un discret rest de zahăr rotunjește, foarte elegant, întreg edificiul. Postgustul lung, gemos, condimentat, lasă fine impresii de scorțișoară și ciocolată neagră. Poate fi băut “la un pahar de vorbă” sau alături de un escalop de vițel.

Escalop de vițel cu sos de soia și vin
Reţeta lui Costăchel | Escalop de vițel cu sos de soia și vin
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofii bucătarului & Livia Plăvaie, Crama Gîrboiu

Zilele trecute degustam o Galbenă de Odobeşti de la Crama Blum din Jariştea, un vin alb, sec şi fructat ca o livadă în luna mai. […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Aripioare chinezeşti la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Un Sauvignon Blanc demisec, care vine însoţit de o carte de vizită pe care scrie „Finţeşti / Dealu Mare” – adică, în traducere liberă: fineţe, […]

Learn More

Cârnaţi la cuptor în vin & Shiraz, Nederburg

E greu de spus cine a inventat reţeta (genial de simplă) de cârnaţi la cuptor în vin, dar iniţiativa lui Costăchel de a o readuce […]

Learn More