razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole bătută & Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Un vin prietenos şi colocvial, chiar dacă e îmbuteliat într-o sticlă masivă, dotată cu o etichetă sobră, cu aspect impozant. Dacă mai era nevoie, iată încă o demonstraţie că soiul Primitivo şi-a găsit un terroir ideal în Manduria, o celebră apelaţie din regiunea Puglia (sudul extrem al Italiei). Avem de-a face cu un vin tânăr, dar gata de băut încă de pe acum. Culoarea este vişinie, opacă, iar nasul aduce coacăze negre, condimente dulci şi aluzii minerale. Corpul este amplu, cu alcool bine evidenţiat, taninuri moi şi dulci, la care se adaugă o aciditate vie. Gustul debutează cu fructe negre de pădure, vişine supracoapte şi prune pârguite, peste care vin senzaţii de ciocolată amară, lemn afumat şi vanilie. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând impresii dulci-amărui, condimentate. Vinul nu are nevoie de decantare şi se se exprimă optim dacă este puţin răcit.

Fasole bătută (făcăluită)
Reţeta lui Costăchel | Fasole bătută (făcăluită)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Penne cu spumă de praz & Ana Sauvignon Blanc 2014, Jidvei

În sfârşit, pot spune că avem o surpriză plăcută şi de la gigantul Jidvei. Un Sauvignon Blanc care, chiar dacă nu excelează prin tipicitate, este […]

Learn More
Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Chec de castraveţi & Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), un vin tributar stilului franţuzesc de “Lume veche”, cu note aromatice mai degrabă discrete, dar […]

Learn More
Selection Contessa 2015, Villa Vinèa

Ananas la grătar cu sos de mentă & Contessa 2015, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, un vin special, obţinut din struguri culeşi târziu şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul […]

Learn More