razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole verde cu ciuperci & Sauvignon Blanc, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile satului Elenovo, provine şi vinul de azi. Avem de-a face cu un Sauvignon Blanc proaspăt, care se exprimă direct, fără fasoane şi ocolişuri. Culoarea, galben deschis cu tentă verzuie, trădează tinereţea vinului. Nasul este reţinut, cu ierburi uscate, flori de soc şi ardei gras. Corpul este delicat, cu o bună aciditate şi cu alcool bine integrat. Gustativ, predomină fructele tropicale, caisele verzi şi merele pârguite. Postgustul este mediu, cu accente minerale şi note pronunţat amărui pe final. Un vin de conversaţie, lejer, de cursă lungă.

Reţeta lui Costăchel | Fasole verde cu ciuperci şi smântână la cuptor

Related articles

Varză murată cu afumătură & Leat 6500 Merlot 2012

Unul dintre cele mai reuşite vinuri roşii de până acum de la Crama Atelier, atent meşteşugit de către enologul Răzvan Macici. Avem de-a face cu […]

Learn More
Selection Kerner 2019, Villa Vinèa

Plăcinţele cu urdă şi spanac & Selection Kerner 2019, Villa Vinèa

Un vin obţinut dintr-un soi germanic, Kerner, care emană exact ce te-ai aştepta de la el: forţă, eleganţă şi precizie. O experienţă iniţiatică pentru cei […]

Learn More
Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More