razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept de pui cu ciuperci & Terra Romana Fetească Albă

Feteasca Albă este un soi paradoxal: nu are o mare personalitate, dar, în schimb, dă vinuri de o deosebită fineţe. E ca un elev cuminte şi silitor pe care nimeni nu-l remarcă până când nu ia premiul întâi la olimpiada de matematică. Vinul de azi, o premieră pentru producătorul SERVE, este, din punctul meu de vedere, printre puţinele Feteşti Albe reuşite de pe la noi. Culoarea vinului este galben pai, iar nasul e discret, cu flori de tei şi iarbă proaspăt cosită. Aciditatea mare şi alcoolul bine integrat în corp sunt încă două argumente în favoarea sa. Gustul este citric, cu mere verzi, caise şi pere coapte. Postgust este mediu, proaspăt şi răcoritor, puţin onctuos pe final. O dovadă de necontestat că o vie din 1967 încă mai are un cuvânt de spus în 2013.

Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână

Related articles

Prune uscate umplute & Budureasca Origini Roze 2011

Culoarea este roz deschis cu irizaţii rubinii şi un aspect puţin frizante. Nasul, discret, are căpşuni, fragi şi fine note minerale. Un cupaj demisec de […]

Learn More
Via Coltul Pietrei Sauvignon Blanc 2016, Viile Metamorfosis

Şniţel umplut în pesmet aromat & Via Colţul Pietrei Sauvignon Blanc 2016

Un Sauvignon Blanc modern, care, la prima impresie, are un stil mai degrabă exotic. Însă, după ce stai puţin de vorbă cu el, se dovedeşte […]

Learn More
Daima Pinot Noir Rosé 2021, Crama Trantu

Pui dulce-acrişor & Daima Pinot Noir Rosé 2021, Crama Trantu

Un rozé dobrogean din Pinot Noir, extrem de deschis la culoare, cu o certă fineţe în exprimare şi cu un bun echilibru între notele aromatice, […]

Learn More