razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole verde cu ciuperci & Sauvignon Blanc, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile satului Elenovo, provine şi vinul de azi. Avem de-a face cu un Sauvignon Blanc proaspăt, care se exprimă direct, fără fasoane şi ocolişuri. Culoarea, galben deschis cu tentă verzuie, trădează tinereţea vinului. Nasul este reţinut, cu ierburi uscate, flori de soc şi ardei gras. Corpul este delicat, cu o bună aciditate şi cu alcool bine integrat. Gustativ, predomină fructele tropicale, caisele verzi şi merele pârguite. Postgustul este mediu, cu accente minerale şi note pronunţat amărui pe final. Un vin de conversaţie, lejer, de cursă lungă.

Reţeta lui Costăchel | Fasole verde cu ciuperci şi smântână la cuptor

Related articles

Cartofi la cuptor cu brânză & Soave Classico 2011

Un cupaj sec bazat pe soiul Garganega, provenind din mica regiunea Soave Classico situată în Veneto, nord-estul Italiei. Culoarea este galben auriu, cu irizaţii de […]

Learn More

Prune umplute cu Gorgonzola & Bertarose Chiaretto

Un roze din Veneto, obţinut din soiul Molinara cu un mic adaos de Merlot. Acest Chiaretto provine din viile crescute pe malul lacului Garda, ce […]

Learn More
Nedeea 2016, Vinarte

Friptură de curcan & Nedeea 2016, Vinarte

Nedeea are o ţintă bine definită: e destinat amatorilor de cupaje complexe, din soiuri neaoşe româneşti. După ştiinţa mea, avem de-a face cu o combinaţie […]

Learn More