razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ficăţei de pasăre & Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

De la un cupaj din soiurile Cabernet Franc şi Cabernet Sauvignon, chiar şi vinificate în rozé, te-ai aştepta la un vin musculos şi percutant. Ei bine, în cazul de faţă, această ipoteză nu se confirmă: Soare Rozé este tocmai opusul descrierii de mai sus. Avem de-a face cu un vin delicat, dominat de fructe roşii subtil exprimate. Culoarea este roz trandafiriu, deschis, iar nasul, elegant, aduce senzaţii de piersici, căpşuni şi impresii minerale. Corpul este suplu, cu o bună aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu cireşe de mai, vişine coapte şi coajă de citrice. Postgustul e lung, proaspăt, lăsând note de grapefruit roz, aluzii vanilate şi o discretă astringenţă. Un vin de gastronomie, care s-ar împăca de minune cu o porție de ficăţei de pasăre cu sos de roşii şi mămăligă prăjită.

Ficăţei de pasăre cu sos de roşii şi mămăligă prăjită
Reţeta lui Costăchel | Ficăţei de pasăre cu sos de roşii şi mămăligă prăjită
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Paste cu fructe de mare & Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Iată un Pinot Noir vinificat în roze, provenind din regiunea vrânceană Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care poate convinge chiar şi pe cei mai sceptici […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More
Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco, Val d'Oca

Pilaf de praz & Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More