razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură cu piper şi sos forestier & Daima roşu 2021, Crama Trantu

Daima Cabernet Sauvignon-Fetească Neagră 2021, Crama Trantu

Un cupaj de Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră, originar din regiunea Murfatlar (Cernavodă, judeţul Constanţa), un vin care combină fructele negre gemoase cu notele intens condimentate ale baricului. Culoare roşu închis şi nas discret, cu coacăze negre şi senzaţii vegetale. Corp suplu, taninuri moi, aciditate moderată şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust cu prune uscate, cireşe negre şi mure, la care se adaugă tonuri de lemn dulce şi scorţişoară. Postgust lung cu aluzii picante de piper negru şi cuişoare.

Friptură cu piper şi sos forestier
Reţeta lui Costăchel | Friptură cu piper şi sos forestier
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

DFR Tămâioasă Românească 2021, Domeniile Franco-Române

Canapele de foie gras & DFR Tămâioasă Românească 2021, Domeniile Franco-Române

O Tămâioasă Românească demidulce, cu multă prospeţime şi cu un foarte bun echilibru între zahăr şi aciditate. Un vin de desert care se remarcă printr-un […]

Learn More

Sparanghel cu costiţă afumată & Floare de Toamnă

Luna noiembrie este momentul de graţie (şi de marketing) pentru primul vin roşu al anului. În consecinţă francezii lansează celebrul Beaujolais Nouveau iar italienii (mai […]

Learn More
Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More