razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptura cu sos de vin & Barriquello Saperavi 2018, Impresario

Barriquello Saperavi 2018, Impresario

Un Saperavi 100%, originar din Republica Moldova, maturat 12 luni în butoaie de stejar, un vin complex, ajuns la maturitate deplină, cu note de fructe negre supracoapte şi condimente din baric. Culoare vişiniu închis, opac şi nas elegant, cu vişinată, violete şi lemn afumat. Corp masiv, textură catifelată, taninuri ferme, aciditate moderată şi alcool bine integrat (13,5%). Gust intens, cu cireşe negre, vişine şi mure, la care se adaugă senzaţii de ciocolată neagră şi vanilie. Postgust lung, cu tonuri de lemn dulce, tabac şi trufe de pădure. Impresario reuşeşte o interpretare foarte modernă acestui soi antic georgian.

Friptură cu sos de vin
Reţeta lui Costăchel | Friptură cu sos de vin

Urmăriţi PAHARNICUL pe Substack!

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură de miel & Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Un Cabernet Sauvignon proaspăt, discret baricat, obţinut dintr-o vie tânără din podgoria Drăgăşanilor. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură mov, iar nasul este mai degrabă […]

Learn More
Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More

Musaca de cartofi piure & Marlborough Sauvignon Blanc

Dacă eşti un iubitor de Sauvignon Blanc vinificat în stil “lume nouă”, atunci este imperios necesar să guşti măcar un vin din Marlborough, Noua Zeelandă. […]

Learn More