razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel & Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Un Cabernet Sauvignon proaspăt, discret baricat, obţinut dintr-o vie tânără din podgoria Drăgăşanilor. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură mov, iar nasul este mai degrabă reţinut, cu fructe negre supracoapte şi note minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu taninuri bine coapte şi cu o aciditate moderată. Gustativ avem în prim plan coacăze şi ciocolată amară, totul învăluit în note discrete de vanilie, lemn dulce şi piper. Postgustul este lung, cu senzaţii dulcege, condimentate şi puţin astringente. Recomand o decantare de o oră şi servirea la o temperatură de 14-16 grade, pentru a domoli puţin alcoolul. Vinul este foarte potrivit la o friptură aromată de miel la grătar.

Reţeta lui Costăchel | Friptură aromată de miel la grătar
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care […]

Learn More
Smerenie 2017, Crama Oprişor

Rulouri de vită cu muştar & Smerenie 2017, Crama Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pe de altă parte, cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de […]

Learn More
Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Tartine la cuptor & Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Un spumant clasic, bazat pe Pinot Noir şi Chardonnay, care combină complexitatea cu prospeţimea, într-o construcţie rafinată şi bine echilibrată. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More