razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel & Épiphanie Fetească Neagră 2017

Épiphanie Fetească Neagră 2017, Viticola Sarica Niculiţel

O Fetească Neagră dobrogeană ce dezvăluie noi valenţe pentru acest vechi soi românesc. Aromele intense de coacăze negre te duc cu gândul la un Cabernet Sauvignon, iar textura catifelată, taninurile moi şi condimentele fac o trimitere directă către un Shiraz. Însă, fiţi pe pace, e o Fetească Neagră 100%. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură roşietică, iar nasul e elegant, cu fructe negre de pădure, lemn afumat şi piper negru. Corpul suplu, foarte compact, are alcoolul (14,9%!) extrem de bine integrat şi o aciditate de invidiat pentru zona din care provine. Gustul pendulează între gemuri de coacăze şi de prune, trecând prin note de cafea prăjită şi vanilie. Postgustul, lung, intens şi cărnos, lăsă senzaţii dulci, condimentate. Dacă cineva credea că vechea dezbatere cu titlul “tipicitatea Feteştii Negre româneşti” s-a cam epuizat, ei bine, Épiphanie nu face decât să toarne gaz pe foc! Una peste alta, un vin remarcabil.

Friptură de miel la tavă cu usturoi
Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la tavă cu usturoi
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Culibiaca cu peşte & Memoro Bianco

Piccini, producător tradiţional din Toscana, a dorit să realizeze un vin alb care să reprezinte Italia în ansamblul său. Şi chiar a reuşit, atât la […]

Learn More

Tocăniţă de pui (porc, vită) & Swallowtail Fetească Neagră

Feteasca Neagră este, fără îndoială, soiul roşu românesc cu cea mai mare notorietate. Ieşenii au chiar un motiv în plus de mândrie: locul de origine […]

Learn More

Chifteluţe de peşte & Beronia Verdejo 2014, Gonzales Byass

Un vin ce provine din regiunea spaniolă Rueda, obţinut din soiul local Verdejo. Gonzales Byass este cunoscut la noi mai degrabă ca producător de Sherry/Xeres, […]

Learn More