razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de porc cu sos de mere & Saperavi 2017, Domeniile Pripa

Saperavi 2017, Domeniile Pripa

Probabil cel mai cunoscut brand de ţară al Georgiei este soiul Saperavi. E greu de spus dacă acest strugure a fost adus în Basarabia pe vremea Imperiului Rus sau a venit de capul lui şi a rămas fiindcă i-a plăcut terroir-ul moldovenesc. Important e că în regiunea Purcari, la Domeniile Pripa, există o parcelă cu Saperavi care dă un vin absolut remarcabil. Toţi parametrii vinului sunt la cote înalte: culoare aproape neagră, nas exploziv (un festival de vanilie, cafea prăjită şi fructe negre de pădure), taninuri extrem de ferme, aciditate sfredelitoare, gust complex (un concentrat de coacăze negre, prune afumate şi mure supracoapte) şi un postgust interminabil, cu toate condimentele dintr-un bazar oriental. Culmea e că tot acest bric-à-brac de gusturi şi arome e perfect dozat, astfel încât să dea o plăcută senzaţie de echilibru. Pentru amatorii de vinuri exotice, azi e o zi norocoasă.

Friptură de porc cu sos de mere și hrean
Reţeta lui Costăchel | Friptură de porc cu sos de mere și hrean
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de orez cu peşte & Caloian Zinfandel

La reţeta lui Costăchel cu orez şi peşte afumat m-am gândit să vă propun o asociere ceva mai neobişnuită: un Zinfandel vinificat în alb. Mai […]

Learn More
Zâna Roză Merlot Rozé 2016, Domeniul Muntean

Fileuri de peşte & Zâna Roză 2016, Domeniul Muntean

Acest Merlot vinificat în rozé este un “private label” produs şi îmbuteliat de basarabenii de la Château Vartely pentru Domeniul Muntean. Îl puteţi privi ca […]

Learn More
Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More