razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Iahnie de fasole & Leonate Pecorino 2012

Dacă veţi întreba un viticultor din provincia italiană Pescara (regiunea Abruzzo) de unde vine numele soiului Pecorino, el o să vă spună, conform legendei locale, că acest strugure alb este foarte pe placul oilor din zonă. Şi cum, în limba italiană, “pecora” înseamnă oaie, până la Pecorino nu mai e decât un mic pas lingvistic lesne de parcurs. Dar, lăsând poveştile etimologice la o parte, poate sunteţi curioşi să aflaţi cum e vinul din Pecorino… În pahar e galben luminos, cu irizaţii verzui iar nasul este extrem de proaspăt, cu flori de tei şi soc, fructe tropicale şi note minerale. Aciditatea este excelentă, corpul amplu şi alcoolul bine integrat. Gustativ este centrat pe ananas, lime, ierburi amărui şi ceva note balsamice. Postgustul e lung, aromatic şi puţin condimentat. Acest vin se asortează de minune cu o iahnie de fasole.

Reţeta lui Costăchel | Iahnie de fasole

Related articles

Sauvignon Blanc 2022, Vinuri de garaj

Inele de calamar pane & Sauvignon Blanc 2022, Vinuri de garaj

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Murfatlar (judeţul Constanţa), maturat în tanc de inox şi îmbuteliat într-o ediţie limitată de 930 sticle. Un vin proaspăt […]

Learn More

Somon la cuptor cu legume & Gramma Aligote

M-a întrebat de curând un francez din Bourgogne în vizită prin Iaşi dacă pot să-i recomand un vin alb sec din categoria premium făcut în […]

Learn More

Tagliatelle cu somon afumat & Sauvignon Blanc, Michel Torino

Dacă avem tagliatelle şi somon afumat ne trebuie musai un Sauvignon Blanc. Am să vă propun un vin din 2010 de la Crama Michel Torino, […]

Learn More