razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa de pui cu ciuperci la frigider şi aş servi-o, rece, alături de o mămăliga fierbinte şi vârtoasă. Desigur că tot din frigider aş scoate şi vinul care ar merge de minune alături de preparaţia lui Costăchel: Trei Peşti 2011 de la Domeniile Dealu Mare (Urlaţi). Cupajul complex de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Alba trebuie însă servit bine frapat, cam la 6-8 grade, pentru a fi convingător şi expresiv. Culoarea este galben verzui, vinul este limpede lăsând lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este predominant floral (tei, soc) dar are şi note de mere coapte, fagure de miere şi vanilie. Gustul, sec şi onctuos, debutează cu multe fructe albe (caise, mere, pere) şi continuă cu note exotice de mango şi banane. Aciditatea ridicată şi alcoolul (13.5%) bine integrat se întâlnesc într-un corp rotund şi echilibrat. Postgustul lung, proaspăt şi puţin dulceag ne lăsa un gust fructat cu discrete note minerale. Preţul de 34 de lei pentru o sticlă exprimă în mod corect calităţile acestui vin elegant şi atent cizelat.

Reţeta lui Costăchel | Tocaniţă de pui cu ciuperci

Related articles

Mâncare de cartofi & Soli White 2012

Un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling şi Gewurztraminer, din regiunea Elenovo/Bulgaria, care aduce ca stil cu albele siciliene. Un vin cu dedicaţie pentru amatorii […]

Learn More

Muşchi de viţel cu tarhon & Don David Malbec

La reţeta lui Costăchel vom asorta, fără doar şi poate, un vin roşu cu corpolenţă medie şi tanini moi. Vă gândeaţi cumva la un Malbec? […]

Learn More

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest […]

Learn More