razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Iepure alla Ischitana & Smerenie 2011, Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pentru cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder, sunt convins că va urma un veritabil moment de… smerenie. Meşteşugit, ca în fiecare an, de enologul Liviu Grigorică, acest vin se adresează în principal colecţionarilor, fiind încă foarte tânăr şi având un bun potenţial de învechire. Culoarea vinului este grena închis cu irizaţii vişinii. Nasul aduce coacăze, cuişoare şi piper negru. Atacul este ferm, lejer astringent, cu o bună aciditate. Gustativ evoluează în pahar de la fructe negre de pădure, ciocolată şi lemn afumat către smochine şi note balsamice. Postgustul este lung, condimentat, cu trufe de pământ şi fum. Vinul are nevoie de minim o oră de în decantor, după care va fi un bun însoţitor al felurilor pe bază de carne roşie sau vânat.

Reţeta lui Costăchel | Iepure alla Ischitana

Related articles

Vinete gratinate la cuptor & Epicentrum Roze 2014, Gîrboiu

Dacă în Bordeaux din Cabernet Sauvignon şi Merlot se face vin roşu, iată că în Vrancea, din aceeaşi combinaţie de struguri, dar vinificaţi în roze, […]

Learn More

Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu […]

Learn More
DFR Merlot 2021 BIO, Domeniile Franco-Române

Raţă la cuptor & DFR Merlot 2021, Domeniile Franco-Române

Un Merlot 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin tânăr şi viguros, cu o structură compactă şi o bună aciditate, care […]

Learn More