razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Culibiaca cu peşte & Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care se remarcă, în afara combinaţiei eclectice de soiuri, printr-un echilibru şi o eleganţă desăvârşită. Avem de-a face cu un vin realizat, stilistic vorbind, într-un registru puţin diferit faţă de ediţiile anterioare. Culoarea este galben pai, iar nasul aduce un buchet de flori de soc, ardei verde şi senzaţii minerale. Corpul este amplu, cu o excelentă aciditate, o textură densă şi alcool destul de pronunţat. Gustul vine cu mere coapte, pomelo şi ardei gras, totul frumos învăluit în note de ierburi mediteraneene condimentate şi o fină urmă de vanilie. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă impresii de citrice dulci amărui şi o aluzie de lemn afumat. Un vin care poate însoţi preparate din cele mai diverse, dar parcă tot lângă o culibiaca cu peşte i-ar sta cel mai bine.

Culibiaca cu peşte
Reţeta lui Costăchel | Culibiaca cu peşte
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi […]

Learn More

Piept de pui cu ciuperci & Terra Romana Fetească Albă

Feteasca Albă este un soi paradoxal: nu are o mare personalitate, dar, în schimb, dă vinuri de o deosebită fineţe. E ca un elev cuminte […]

Learn More

Dovlecei umpluţi & Punct roşu 2009

Sunt perfect de acord cu maestrul Costăchel când spune despre dovleceii umpluţi că sunt “vedete ale meniurilor estivale româneşti”. Voi rămâne şi eu în zona […]

Learn More