razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Joojeh kabab & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este minoritară. Refermentarea în tancuri de inox s-a săvârşit pe tărâm italian, la fel ca şi îmbutelierea. Toată această trudă chiar a dat roade: avem de-a face cu un spumant reuşit, cu un discret rest de zahăr şi o prospeţime de invidiat. Culoarea este galben auriu deschis, iar perlarea este fină, chiar dacă nu foarte îndelungată. Nasul vine cu pere coapte, alune şi pâine prăjită, totul învăluit în discrete note minerale. Corpul este onctuos, cu alcool aproape insesizabil şi o bună aciditate. Gustul are multe mere coapte, piersici şi fagure de miere. Postgustul este lung, dulce-amărui, lăsând senzaţii de toast şi condimente. Nu rămâne decât să-l răciţi bine, să puneţi alături nişte frigărui de pui şi să ţineţi undeva pe-aproape şi cea de-a doua sticlă.

Reţeta lui Costăchel | Frigărui de pui cu lămâie şi şofran (Joojeh kabab)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Varză nouă cu carne de pui & Crâmpoşie Selecţionată 2015, Avincis

Zglobie şi proaspătă, această Crâmpoşie de Drăgăşani are un stil ce oscilează între rustic şi elegant. Culoarea vinului este galben deschis, cu tonuri verzui. Nasul […]

Learn More

Plăcintă cu praz & Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013

Fermentarea parţială în lemn şi maturarea pe drojdii fine dă acestui Sauvignon Blanc o impresie generală de intensitate, complexitate şi prospeţime. Culoarea vinului este galben […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Coeur de Grain Rosé, Domaines Ott

Un rosé “Cru Classé de Provence”, obţinut din Grenache, Cinsault şi Syrah. Are o culoare fascinantă, roz translucid, opalescent, iar nasul vine cu zmeură, caise […]

Learn More