razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu fructe de mare & Coeur de Grain Rosé, Domaines Ott

Un rosé “Cru Classé de Provence”, obţinut din Grenache, Cinsault şi Syrah. Are o culoare fascinantă, roz translucid, opalescent, iar nasul vine cu zmeură, caise şi ierburi uscate. Corpul vinului este amplu, sferic, onctuos, cu alcool perfect integrat. Aciditatea impecabil dozată îţi dă senzaţia că muşti dintr-un fruct crocant. Gustul e centrat pe căpşuni, cireşe şi grapefruit, cu note condimentate şi discret minerale. Postgustul e foarte lung, proaspăt, cu senzaţii citrice, dulci-amărui. Un vin elegant şi echilibrat, în faţa căruia este imposibil să nu capitulezi necondiţionat. Eu, cel puţin, aşa am făcut.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu fructe de mare şi ciuperci

Related articles

Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Ficăţei cu sos & Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Un Chardonnay dobrogean din regiunea Viişoara, discret baricat, un vin care conjugă cu multă fineţe senzaţiile citrice cu notele de miere şi vanilie. Culoarea este […]

Learn More
DFR Fetească Neagră BIO 2020, Domeniile Franco-Române

Cartofi umpluţi & DFR Fetească Neagră BIO 2020, Domeniile Franco-Române

O Fetească Neagră tipică de Dealu Mare, cu o textură catifelată şi taninuri ferme, care seduce printr-o combinaţia bine echilibrată de fructe negre, condimente şi […]

Learn More
Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Mâncare de fasole verde & Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Un Chardonnay din sudul Franţei (Languedoc), care excelează prin discreţie, fineţe şi echilibru. Un vin ajuns la maturitate, care aduce cu el o atmosferă solară, […]

Learn More