razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu fructe de mare & Coeur de Grain Rosé, Domaines Ott

Un rosé “Cru Classé de Provence”, obţinut din Grenache, Cinsault şi Syrah. Are o culoare fascinantă, roz translucid, opalescent, iar nasul vine cu zmeură, caise şi ierburi uscate. Corpul vinului este amplu, sferic, onctuos, cu alcool perfect integrat. Aciditatea impecabil dozată îţi dă senzaţia că muşti dintr-un fruct crocant. Gustul e centrat pe căpşuni, cireşe şi grapefruit, cu note condimentate şi discret minerale. Postgustul e foarte lung, proaspăt, cu senzaţii citrice, dulci-amărui. Un vin elegant şi echilibrat, în faţa căruia este imposibil să nu capitulezi necondiţionat. Eu, cel puţin, aşa am făcut.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu fructe de mare şi ciuperci

Related articles

Pere cu vin roşu & Beaujolais Nouveau

Reţeta lui Costăchel este una neobişnuită dar foarte binevenită pentru sfârşitul postului. La fel de neaşteptată va fi şi propunerea mea de asociere cu vinul: […]

Learn More
Bacanta Chardonnay 2019, Crama Gîrboiu

Chifteluţe de peşte & Bacanta Chardonnay 2019, Crama Gîrboiu

Un Chardonnay din regiunea vrânceană Coteşti, fermentat şi maturat în lemn, un vin echilibrat şi frumos evoluat, care reuşeşte să se impună fără a face […]

Learn More

Paste cu dovlecei şi smântână & Punct alb 2011

Ştiu că poate îi voi contraria pe cititorii ceva mai tineri, dar trebuie să vă fac o mărturisire: nu mi-am petrecut copilăria în faţa unui […]

Learn More