razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest rose, regula de bază fiind consistenţa în calitate. Sunt folosiţi struguri de Nero d’Avola, Petit Verdot sau Sangiovese iar cupajul obţinut are de fiecare dată o personalitate distinctă. Cel din 2011 impresionează în primul rând prin culoarea roz somon cu tentă portocalie şi prin nasul complex, iebos şi mineral. În gust apar note fructate de căpşuni şi fragi, plus o interesantă aromă de pâine proaspăt dospită. Răcit pe la 10 grade şi servit alături de o mâncare de mazăre dulce cu carne, vinul îşi va demonstra cu prisosinţă valenţele de cuceritor…

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne

Related articles

Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Ghebe cu usturoi & Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Un spumant brut, din regiunea Codru (Republica Moldova), obţinut din Cabernet Sauvignon vinificat în alb şi refermentat în tanc de inox, prin metoda Charmat. Un […]

Learn More
Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Pască cu smântână & Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner și Gewurztraminer, un vin special, obținut din struguri culeși târziu și deshidratați, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul […]

Learn More
Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Pilaf de ciuperci & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More